21 Ekim 2009

İnsanı düzelttiğim zaman,bütün dünya düzeldi

Adam,bir haftanın yorgunluğundan sonra Pazar sabahı kalktığında,bütün haftanın yorgunluğunu çıkartmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün tembellik yapıp evde oturacağını düşündü. Tam bunları düşünürken ,oğlu koşarak geldi ve parka ne zaman gideceklerini sordu.

Baba oğluna söz vermişti; bu hafta sonu onu parka götürecekti. Ama hiç dışarı çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu. Sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna ;”Eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni parka götüreceğim.” Dedi ve sonra kendi kendine düşündü:

“Oh be kurtuldum, en iyi coğrafya profesörü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez.”

Aradan 10 dakika geçince oğlu babasının yanına koşarak gelip dediki:

“Baba haritayı düzelttim:artık parka gidebiliriz.” Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gördüğünde de hayretler içinde kaldı ve bunu nasıl yaptığını sordu,çocuk şöyle cevap verdi:

“Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan resmi vardı.İnsanı düzelttiğim zaman,bütün dünya düzeldi.”

Sizin için dünyada en önemli varlık;Siz siniz…

Ona güvenmezseniz kime güveneceksiniz. Kendine gvenmek yeryüzünde var olmanın başlangıcıdır ve başarının ilk sırrıdır. Özgüven önce “yapabilirim” diye düşünmekle başlar. Özgüveni olmayan kişi yanındakilere “merhaba” bile diyemez.

Hiç yorum yok: