21 Ekim 2009

BOOT ÖZELLİKLİ VİSTA DVD’Sİ OLUŞTURMA

BOOT ÖZELLİKLİ VİSTA DVD’Sİ OLUŞTURMA






Elimizdeki Vista DVD si içindeki tüm dosyaları bir klasöre adın ve klasörün adını daha anlaşılır olması için Vista olarak değiştirin. Ve bu linkten indirdiğiniz Boot dosyasınıda Boot adı altında bir klasöre atın (Ben elimde Vista DVD si olmadığı için boş klasörler oluşturdum)





UltraISO programını çalıştırdıktan sonra oluşturacağımız image dosyası için öncelikle isim veriyoruz. İmage’ya sağ tıklayın ve LRMCFRE_TR_DVD ismini verin







Programın alt kısmında bulunan Bilgisayırınız kısmında Vista ve Boot klasörünün bulunduğu konumu seçin sağ tarafta klasörün içindeki dosyalar ve klasörler listelenecektir.









Sağ tarafta dosya ve klasörlerin listelendiği bölümde iken sağ tıklayın ve gelen menüden ekle seçeneğini seçin, gelen uyarı kutucuğuna Evet deyin.







İleti kutucuğuna evet dedikten sonra dosyaların yukarıda listelendiğini göreceksiniz. Bu aşamadan sonra







resimdeki gibi açılış işlemleri menüsüne gelip açılış dosyası yükle seçeneğini seçin ve gelen pencereden daha önce indirip bilgisayarınıza Boot klasörü adı altında yüklediğiniz boot dosyası yolunu programa tanıtın.







Resimde de gözüktüğü gibi üst kısımdaki farklı kaydet butonuna tıklayın ve gelen pencereden image dosyamızı kopyalayacağımız yeri belirleyin ve kaydet seçeneğini seçin ilerleme çubuğunun bulunduğu küçük bir pencere gelecektir, buradan işlemin tamamlanmasını bekleyin







Artık image dosyamızı oluşturduk artık sora geldi bu imageyi DVD’ye yazdırmaya, resimde de gözüktüğü gibi, önce yukarıdaki CD imajı yazdır butonuna tıklarız ve gelen pencereden kaydedici(sistemde takılı olan DVD RW seçili olmalıdır), imaj dosyasının konumunu(oluşturup kaydettiğimiz image dosyasının konumu ayarlı olmalıdır) kontrol ederiz eğer bu ayarlarla ilgili sorun yoksa Yazdır düğmesine tıklayarak kopyalama işlemine başlarız.



Oluşturduğumuz image dosyasını Nero ile yazdırma






Nero programını çalıştırın ve ekranda kopyala ve yedekle alanına gelin ve kalıbı diske yazdır düğmesine tıklarız







Gelen pencereden image dosyasının yolunu programa tanıtırız






Next diyerek yazdırma işlemine başlarız( Ben Nero’nun 6 sürümünü kullandım diğer sürümlerde birkaç ufak değişiklik olsa da hemen hemen aynıdır)

Hiç yorum yok: